Puterea Afirmațiilor

Girl drawing on a peace of paper

Te ajuta sau nu afirmațiile pozitive?

Afirmațiile sau mantrele sunt o serie de propoziții pozitive sau de vindecare pe care e necesar să le rostim constant pentru o perioadă mai lungă de timp.
Iată câteva exemple de afirmații:
• Am încredere în mine în fiecare zi,
• Mă simt din ce în ce mai bine cu mine insămi
• Merit tot ce este mai bun în fiecare moment
• Sunt în controlul vieții mele în fiecare zi
• Sunt plină de vitalitate si de energie
• Reușesc tot ce îmi propun
• Fac tot ce pot eu mai bine
Astfel de afirmații pe mine m-au ajutat în acea perioadă și m-am apucat  să susțin traininguri la primul meu job. Nu eram tocmai convinsă că vor funcționa, însă eram curioasă și dornică să încerc.  Mă gandeam eu: ce se poate întâmpla? Cel mult am pierdut 5 minute pe zi din viața mea. Am continuat așa pentru câteva luni de zile. Au funcționat! Cum mai exact? Afli imediat!

Rostești în fiecare zi afirmații pozitive sau de vindecare și totuși nu observi schimbări? Ai vrea să te apuci să afirmi în fiecare zi tot ce îți dorești, însă nu crezi că funcționează? Ai dreptate! Să vedem de ce!

De ce să folosești afirmații pozitive?

În mintea noastră subconștientă se află toate comorile și resursele noastre care abia așteaptă să fie descoperite, dar și toate fricile și ideile noastre limitative, iar subconștientul nostru învață prin repetiție și asociere.
Exact, te-ai prins! Afirmațiile sunt un mod de a forma subconștientul nostru prin repetiție, însă trebuiesc repetate un timp îndelungat până ajungem să le credem. Pentru o mai mare eficiență, rostește afirmațiile pozitive imediat ce te-ai trezit și înainte să adormi. În aceste momente subcontientul nostru este mai receptiv.
Și nu-ți face griji că la început ți se pare că nu le crezi, pentru că da, așa e, nu le crezi. Nu le crezi pentru că tu, în afara de minte subconștiență ai și mintea conștienta care este ca un gardian care vine și-ți zice: Pleacă mă de aici, că nu te cred! Însă repetandu-le de mii de ori, la un moment dat se plictisește și va ajunge să le creadă. Mintea noastră nu face diferența intre real și imaginar.
Un alt motiv pentru care nu crezi afirmațiile este că îți setezi mantre mult prea departe de realitatea unde ești. De exemplu daca tu vrei să te îmbogățești, având o afirmație de tipul: Am 1 milion de dolari, este foarte probabil că tu să nu crezi daca pleci de la suma de 100 de dolari, pentru că acest 1 milion de dolari este mult prea departe de cei 100 de dolari. O afirmație mai potrivita poate că este: Venitul meu creste din ce în ce mai mult sau Caștig 5000 de dolari până la data x. Pas cu pas.

Noi alegem ce să credem
Tu trebuie să crezi cu adevărat în ceea ce spui. Ca să crezi cu adevărat folosește-te de orice instrument posibil: scrie-ți convingerea pe hârtie, pune-o în casa la vedere, pe frigider, laptop, baie, oriunde consideri tu că petreci mai mult timp. Repet-o mai ales dimineața imediat ce deschizi ochii și seara înainte să adormi. Imaginează-ți că ai obținut deja ce iți dorești, mintea noastră nu face diferența între realitate și imaginatie. Folosește orice crezi că ți-ar putea aduce emoție, eventual poți repeta mantra ta în timp ce dansezi.
O altă tehnică ar fi să repeți covingerea ta pozitivă în timp ce te privești direct în ochi în oglinda. Abia aștept să-mi spui cum te-ai simțit după o perioada de exercițiu.

Doar să repeți afirmații nu este îndeajuns
îmi pare rău că sunt eu cea care trebuie să-ți spună asta, însă doar să repeți afirmații nu este suficient. Nu este suficient doar să folosim niste mantre și toate dorințele noastre vor deveni realitate ca prin minune.
Eu nu doar am repetat câteva afirmații și am așteptat să vina încrederea în mine, ci am și acționat.

Afirmațiile sunt menite să-ți dea energie că să acționezi
Afirmațiile, mantrele au menirea să-ți dea energie ca să acționezi, să te puna în acea stare care să te impulsioneze să te apuci de treaba. Nu este suficient doar să ai o mantră, daca nu și acționezi ca să obții ce iți dorești. Desigur că în urma noului tău mod de gândire după ce ai repetat suficient mantrele preferate, pot apărea circumstanțe favorabile, însă atunci este momentul să profiți și să iei acțiune.
Important de retinut este că atingerea unui obiectiv este 80% de natura psihologică (starea noastră, mintea noastră) și 20% acțiunile concrete pe care le luam.

Mindsetul este super puterea ta!

Mindsetul este resursa noastră nr 1. Având un mindset puternic, ești determinat să faci acțiunile necesare pentru atingerea obiectivului tău.

Vezi si:

Girl drawing on a peace of paper

Puterea Afirmațiilor

Te ajuta sau nu afirmațiile pozitive? Afirmațiile sau mantrele sunt o serie de propoziții pozitive sau de vindecare pe care e necesar să le rostim

Mai multe »